قرارداد پیمانکاری قالب بندی + نمونه قرارداد

قرارداد پیمانکاری قالب بندی + نمونه قرارداد

قبل از اجرای هر فعالیت ساختمانی، باید میان پیمانکار و کارفرما قرارداد تنظیم شود. برای اجرای قالب بندی ساحتمان نیز با توجه به چالش ها و اصول بسیار زباد باید قرارداد تنظیم گردد. در این مقاله نمونه قرارداد قالب بندی به صورت کامل قرار داده شده است.

عملیات ساخت‌وساز یک ساختمان مراحل مختلفی دارد که بتن یکی از مهم‌ترین و پایه‌ترین این مراحل است. بتن‌ریزی برای اسکلت بتنی ساختمان، برای سقف، فونداسیون و مواردی ازاین‌قبیل مورداستفاده قرار می‌گیرد.

باتوجه‌به اهمیت ویژه و جایگاه مهم بتن که بایستی توسط افراد متخصص در این زمینه انجام گیرد. در نتیجه شخص متقاضی می‌تواند اقدام به ایجاد یک رابطه همکاری با افراد متخصص در بتن‌ریزی نماید. یکی از بهترین گام‌های مهم در این راستا، تنظیم قرارداد قالب‌ بندی است.

تنظیم قرارداد همواره کاری تخصصی تلقی شده است. باتوجه‌به این موضوع، یکی از مهم‌ترین کارهایی که یک کارفرما و یک متقاضی قبل از شروع پروژه ساختمانی خود انجام دهند، عقد یک قرارداد قالب‌ بندی ساختمانی دقیق و مشخص برای انجام درست مراحل است.

قرارداد پیمانکاری قالب بندی + نمونه قرارداد

اصول قرارداد قالب‌ بندی

قرارداد قالب‌ بندی به‌طورکلی قراردادی است که بر اساس آن کارفرما مجموعه‌ای از فعالیت‌های ساخت‌وساز و اقدامات بتن‌ریزی را تحت شرایط خاصی به یک شخص حقیقی و متخصص واگذار می‌کند. قرارداد قالب‌ بندی بتنی بین کارفرما و پیمانکار (شخص متخصص بتن‌ریز) تنظیم می‌شود.

هنگام تنظیم قرارداد قالب‌ بندی باید در نظر داشته باشید طرفین به طور دقیق تعیین و رابطه آن‌ها با یکدیگر مشخص شده باشد. اصول بعدی در قرارداد قالب‌ بندی، بیان ماهیت موضوع قرارداد است. قرارداد قالب‌ بندی فقط شامل آرماتوربندی، شمع‌بندی، بتن‌ریزی و قالب‌ بندی بتن می‌شود.

قبل از انعقاد قرارداد قالب‌ بندی بتن باید با عناصر، اجزای قرارداد و همچنین اصول نگارش آن آشنا شوید. از ارکان اصلی قرارداد می‌توان موارد زیر اشاره کرد:

نام قرارداد، طرفین قرارداد، وظایف طرفین در این قرارداد و موضوع قرارداد

قرارداد پیمانکاری قالب بندی + نمونه قرارداد

چالش‌های قرارداد قالب‌ بندی بتن

در عملیات ساختمان‌سازی، باتوجه‌به هزینه‌های زیاد ساخت‌وساز بایستی از یک توافق مطمئن و دقیق استفاده شود تا منجر به ضرر و زیان مادی طرفین نشود.

در طول اجرای پروژه ممکن است نارضایتی چه از سمت کارفرما و چه از سمت پیمانکار انجام گیرد؛ به این صورت که کارفرما ممکن است مدعی شود اجرای پروژه طبق خواسته‌هایش نبوده و ممکن است پیمانکار ادعا کند با بالارفتن قیمت بتن، با ضرر و زیان مادی مواجه شده است.

یکی از رایج‌ترین مشکلات در پروژه‌های ساختمانی، مربوط به تاخیر در اتمام پروژه است. ممکن است پیمانکار در طول اجرای پروژه بنا به دلایل مختلف مثل عدم انجام کار فرعی (مثل برق‌کار، سیمان‌کار و…) نتواند پروژه را به‌موقع تحویل دهد.

از دیگر مشکلات قرارداد قالب‌ بندی بتن می‌توان به نحوه پرداخت مبلغ اشاره کرد. برای مثال ممکن است کارفرما ادعای پرداخت مبلغ مشخص شده به پیمانکار را داشته باشد درحالی‌که پیمانکار به دلیل افزایش قیمت‌ها با مشکل خرید و صرف هزینه به نیروهای خود شده است.

قرارداد پیمانکاری قالب بندی + نمونه قرارداد

نکات مهم در نوشتن قرارداد قالب‌ بندی

باتوجه‌به چالش‌ها و مهم بودن قرارداد قالب‌ بندی باید در تنظیم آن نکات دقیق قراردادی را به‌خوبی رعایت کنید. از جمله مهم‌ترین نکات قرارداد قالب‌ بندی بتنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یکی از نکات مهم در تنظیم قرارداد قالب‌ بندی، انتخاب پیمانکار با تخصص و مهارت بالا است.
  • عنوان قرارداد: نوشتن عنوان قرارداد یکی از بندهای واجب قرارداد قالب‌ بندی است. شما باید تعیین کنید که قرارداد شما چه نوعی قراردادی است: قرارداد بتن‌ریزی، قرارداد شمع‌بندی، قرارداد آرماتوربندی و یا قرارداد قالب‌ بندی
  • مشخص‌کردن طرفین قرارداد: باید در بند ” طرفین قرارداد ” مشخصات فردی و راه‌های دسترسی افراد درج گردد از جمله: کدملی، مشخصات شناسنامه‌ای، شماره تماس شخصی، شماره تماس منزل و آدرس
  • تعیین‌کردن حدود و بازه زمان کاری: طرفین قرارداد بایستی مشخص کنند که محدوده دقیق فعالیت چه مواردی است.
  • نحوه پرداخت: یکی دیگر از نکات بسیار مهم در قرارداد قالب‌ بندی، تنظیم دقیق پرداخت مرحله‌ای است. به‌طورکلی عملیات و مراحل ساخت‌وساز ساختمان‌ها به‌صورت چندین مرحله انجام می‌گیرد در نتیجه پرداختی‌ها نیز باید نسبت به این مراحل، تنظیم شوند.
  • مدت‌زمان پروژه: یک قرارداد اصولی قالب‌ بندی دارای مدت زمان شروع و پایان مشخصی است. یک قرارداد می‌تواند دارای بازه محدود یا نامحدود باشد؛ بنابراین در قرارداد قالب‌ بندی بتن، باید تاریخ شروع و پایان قرارداد به‌صورت دقیق ذکر شده باشد.

پروژه خود را در تنظیم قرارداد به بازه‌های زمانی کوتاه‌تر تقسیم کنید؛ زیرا پروژه‌های ساخت‌وساز پروژه‌هایی طولانی هستند.

  • تعیین ضمانت اجرای پروژه: باتوجه‌به افزایش قیمت‌ها در طول پروژه، باید به نوع اجرای پروژه و حتی نحوه پرداخت هزینه‌ها دقت کنید تا هر یک از طرفین را متضرر نکند. در نظر داشته باشید حتماً ضمانت اجرای پروژه در مدت‌زمان تعیین شده در قرارداد پیش‌بینی‌شده باشد.
  • ·        شرح کامل انتظارات: در مورد انتظارات، گزارش هزینه‌های خود و نوع برقراری ارتباط در یک پروژه ساختمانی، رویکردی واضح و شفاف داشته باشید.
  • درنظرگرفتن موارد احتمالی و غیرمنتظره در قرارداد: بهترین قرارداد قالب‌ بندی بتن قراردادی است که برنامه‌های احتمالی را پیش‌بینی کند. در قرارداد به‌احتمال بروز مشکلات و اتفاقات پیش‌بینی‌نشده بپردازید و بیان کنید چه کاری بایستی در طول این بازه انجام خواهد گرفت.
  • فسخ قرارداد: طرفین قرارداد فقط در موارد خاصی می‌توانند قرارداد قالب‌ بندی بتن را فسخ کنند. فسخ قرارداد قالب‌ بندی می‌تواند بر اساس توافق دوطرفه صورت گیرد. یکی از مهم‌ترین دلایل فسخ قرارداد می‌توان به عمل‌نکردن وظایف یکی از طرفین باشد. در این صورت بایستی توسط شخص متعهد دیگری برای جلوگیری از ضرر بیشتر، تصمیم‌گیری انجام گیرد.

نمونه قرارداد قالب‌ بندی بتن


ماده ۱- طرفین قرارداد

قرارداد حاضر فی‌مابین ……………… به نمایندگی آقای ……………… به شماره ملی ……………… نام پدر ………………… به نشانی ……………………………… شماره تماس ……………… که ازین پس «کارفرما» نامیده خواهد شد، و ……………… به نمایندگی آقای ……………… به شماره ملی ……………… نام پدر ………………… به نشانی ……………………………… شماره تماس ……………… که ازین پس «پیمانکار» نامیده خواهد شد، به منظور انجام موضوع قرارداد منعقد می گردد و طرفین ملزم و متعهد به اجرای مواد و اصول آن میباشند.

ماده ۲- موضوع قرارداد

تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب بتن فلزی در دیوارهای بتنی، ستون ها و شناژهای قائم، تیرها، تاوه ها (دال ها)

ماده ۳- اسناد و مدارک قرارداد

۱-۳- قرارداد حاضر

۲-۳- نقشه و مشخصات فنی عمومی و خصوصی که بنا به مورد توسط کارفرما ابلاغ می گردد.

۳-۳- کلیه دستور کارهایی که در حین اجراء توسط کارفرما یا دستگاه نظارت ابلاغ می گردد.

ماده ۴- مبلغ قرارداد

مبلغ کل قرارداد حدوداً ………… ریال پیش بینی می گردد که تا ۲۵ درصد قابل افزایش یا کاهش می باشد که براساس صورت وضعیت پیشرفت کار طبق تأیید دستگاه نظارت قابل پرداخت بود.

۱-۴- تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در دیوارهای بتنی، ستون ها، تیرها، دال ها، پی ها و شناژها، تا ارتفاع ۵/۳ متر هر متر مربع ………… ریال.

۲-۴- تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در ستون ها، شناژهای قائم، تیرها، دال ها و دیوارهای بتنی که ارتفاع بیش از ۵/۳ متر و حداکثر ۵/۵ متر باشد هر متر مربع ……… ریال.

۳-۴- تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تیرها، ستون ها، دال ها، شناژهای قائم، دیوارهای بتنی که ارتفاع بیش از ۵/۵ متر و حداکثر ۵/۷ متر باشد هر متر مربع ……… ریال.

۴-۴- تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تیرها، ستون ها، دال ها، شناژهای قائم و دیوارهای بتنی که ارتفاع بیش از ۵/۷ متر و حداکثر ۱۰ متر باشد هر متر مربع ………… ریال.

تبصره یک- منظور از قالب فلزی در این قرارداد، قالبی است که از ورق توأم با انواع پروفیل های فولادی ساخته شده است.

تبصره دو- در اندازه گیری قالب بندی ها، سطوح بتن ریخته شده که در تماس با قالب است ملاک محاسبه قرار می گیرد.

تبصره سه- منظور از ارتفاع به ترتیب زیر است:

الف- در مورد دیوار در طبقه اول روی پی، ارتفاع متوسط دیوار نسبت به رقوم روی پی که دیوار روی آن قرار می گیرد، و در طبقات بعدی ارتفاع متوسط دیوار نسبت به کف همان طبقه.

ب- در مورد تیرودال ارتفاع متوسط قرارگرفتن پای شمع های قالب بندی تا سطح زیرین تیرودال.

تبصره چهار- در این قرارداد هزینه های پشت بند، چوب بست و داربست و بازکردن قالب و اجرای کامل کار در نظر گرفته شده است.

۵-۴- در نرخ نامه بهای ماده رها ساز (روغن و مانند آن) پیچ و مهره لازم، در قیمت ها منظور شده است.

۶-۴- بهای انجام عملیات لازم برای ایجاد پخ در گوشه قالب ها در قیمت ها منظور شده است.

۷-۴- هزینه تمیز کردن قالب ها در قیمت ها در نظر گرفته شده است .

ماده ۵- نحوه پرداخت

پس از اتمام کار پیمانکار موظف است نسبت به تهیه صورت وضعیت کارهای انجام شده اقدام و پس از تأیید نماینده کارفرما با توجه به مفاد قرارداد نسبت به پرداخت مبلغ کارکرد پس از کسر ۱۰ درصد حسن انجام کار و ۵ درصد مالیات اقدام خواهد شد.

تبصره یک- ۵ درصد حسن انجام کار پس از تحویل موقت و ۵ درصد پس از تحویل قطعی با درخواست کتبی پیمانکار و تأیید کارفرما پرداخت می گردد.

تبصره دو- ۱۰ درصد کل قرارداد به عنوان پیش پرداخت از سوی کارفرما به پیمانکار پرداخت می گردد.

ماده ۶- مدت قرارداد

مدت قرارداد جمعاً ……… روز / ماه شمسی از تاریخ ………… لغایت ………… می باشد

ماده ۷- مشخصات فنی

پیمانکار موظف است:

۱-۷- قبل از جاگذاری آرماتورها باید رویه قالب ها را نصب کرده و مواد رها ساز را روی قالب ها بکشد.

۲-۷- قطعات رویه قالب ها باید در کنار هم طوری جذب و جفت شوند که هدر رفتن شیره بتن ممکن نباشد.

۳-۷- قالب ها باید از هر نوع آلودگی، ملات، مواد خارجی و نظایر اینها عاری باشند و قبل از هربار مصرف با مواد رهاساز پوشانده شوند این مواد را باید چنان بکار برد که بدون آلوده شدن آرماتورها، روی سطوح قالب لایه ای یکنواخت و نازک به وجود آید.

۴-۷- در مواردی که دسترسی به کف قالب ها دشوار یا غیرممکن باشد باید به تعبیه دریچه های بازدید و کف شورهای قالب برای تمیز کردن قالب قبل از بتن ریزی اقدام کرد.

۵-۷- در صورتی که کیفیت سطح تمام شده اهمیتی خاص داشته باشد نباید از قطعات قالب های صدمه دیده در مراحل قبلی استفاده کرد.

۶-۷- پیمانکار باید زمانی قالب را بردارد که بتن بتواند تنش های مؤثر را تحمل کند و تغییر شکل آن از تغییر شکل های پیش بینی شده تجاوز نکند.

۷-۷- عملیات قالب برداری و برچیدن پایه ها باید گام به گام، بدون اعمال نیرو و ضربه و طوری باشد که اعضاء تحت اثر بارهای ناگهانی قرار نگیرند.

۸-۷- برچیدن پایه های تیرها باید از وسط شروع شود و به طرف تکیه گاه ادامه یابد یا پایه های زیرکنسول های بزرگ باید به تدریج از لبه آزاد به طرف تکیه گاه برچیده شوند و هر لحظه که علائمی از تغییر شکل یا ترک خوردگی در کنسول ها مشاهده شود برچیدن پایه ها را باید متوقف کرد.

۹-۷- زمان قالب بندی طبق جدول زیر می باشد :

۱۰-۷- برای تیرهای با دهانه تا ۷ متر برداشتن کل قالب و داربست و زدن پایه های اطمینان مجاز است ولی برای دهانه های بزرگتر از ۷ متر تنظیم قالب و داربست باید طوری باشد که برداشتن قالب بدون جابجایی پایه های اطمینان میسر شود.

۱۱-۷- برداشتن پایه های اطمینان باید بدون اعمال فشار و ضربه طوری باشد که بار به تدریج از روی آنها حذف شود.

۱۲-۷- رعایت شاقولی بودن قالب ها الزامی می باشد.

۱۳-۷- رعایت تراز بودن قالب ها الزامی می باشد.

ماده ۸- تعهدات پیمانکار

۱-۸- پیمانکار از محل کار بازدید و از کم و کیف آن کاملاً مطلع می باشد و کلیه نقشه ها و مشخصات فنی مربوط به اجرای کار را رویت نموده است و کلیه کارها را طبق نقشه و دستورکارها زیر نظر دستگاه نظارت بدون عیب و نقص انجام دهد.

۲-۸- پیمانکار می بایستی در تمام مراحل کار در کارگاه حاضر بوده و در غیاب خود نماینده تام الاختیار ذیصلاح با اطلاعات فنی مورد نیاز که مورد تأیید کارفرما نیز باشد حضور داشته باشد.

۳-۸- پیمانکار جهت اجرای حسن انجام تعهدات خود مبلغ ……………… ریال به صورت چک تضمین شده بانکی در قبال اخذ رسید تحویل کارفرما می نماید. چک مذکور پس از اتمام کار با تقاضای پیمانکار مسترد می گردد.

۴-۸- چنانچه پیمانکار نسبت به شروع کار در موعد مقرر اقدام ننماید، سپرده پیمانکار به نفع کارفرما ضبط و قرارداد فیمابین بدون نیاز به هیچگونه تشریفات لغو شده تلقی می گردد.

۵-۸- چنانچه پیمانکار پس از شروع کار به هر علت کار را متوقف نماید کارفرما می تواند بدون نیاز به تأمین دلیل از دستگاه های قضایی و مراجع ذیصلاح نسبت به تنظیم صورتجلسه کارکرد که به تأیید دستگاه نظارت رسیده اقدام و یک نسخه از آن راتحویل پیمانکار نماید.

۶-۸- پیمانکار متعهد به رعایت دقیق برنامه زمان بندی اجراء عملیات می باشد و در صورت هرگونه تأخیر که ناشی از کار پیمانکار باشد کلیه خسارات وارده متوجه وی خواهد بود.

۷-۸- پیمانکار حق واگذاری کار به غیر را ندارد و در صورت اثبات چنین سندی، کارفرما حق هرگونه اقدام را به هرشکل و به صورت تام الاختیار خواهد داشت.

۸-۸- پیمانکار در حفظ و حراست اموال شرکت، ابزار، ماشین آلات، مصالح و قطعات مسئول است و کارفرما در هر مقطعی می تواند آمارگیری و بررسی از ابزار و وسائل …نموده و در صورت وجود کمی و کاستی پیمانکار مسئول پاسخگویی و جبران است.

۹-۸- پیمانکار مسئولیت کامل ناشی از منع قانونی کار کردن افراد مشمول نظام وظیفه و اتباع بیگانه خارجی (افغانی) یا افرادی که به نحوی از حق کار کردن محروم هستند را دارد و شرکت فرض را بر این قرار داده که افراد پیمانکار هیچ نوع منع قانونی برای کار کردن ندارند.

۱۰-۸- پیمانکار ملزم می گردد هرگاه عدم صلاحیت اخلاقی و یا فنی یک یا چند تن از پرسنل وی بنا به تشخیص مسئولین کارگاه محرز گردد، حداکثر ظرف مدت ۴۸ ساعت از اعلام مسئولین کارکنان مذکور را تسویه حساب و تعویض و به جای آنها افراد مورد تأیید را بکار گمارد.

۱۱-۸- در صورت وقوع حادثه برای پرسنل پیمانکار، پیمانکار مسئولیت تهیه، تکمیل و امضاء فرم گزارشات حادثه وزارت کار و همچنین کلیه جنبه های مالی و حقوقی آن را به عهده خواهد داشت.

۱۲-۸- پیمانکار مسئولیت کامل ایمنی پرسنل خود را به عهده داشته و متعهد خواهد بود که پرسنل خود را ملزم به استفاده از لوازم و وسائل استحفاظی نماید تا پرسنل دچار حادثه ناشی از کار نگردند. ضمناً رعایت مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان نیز اجباری می باشد.

ماده ۹- موارد فسخ قرارداد

۱-۹- انتقال قرارداد یا واگذاری عملیات به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر از طرف پیمانکار.

۲-۹- تأخیر در شروع به کار بیش از یک هفته از تاریخ ابلاغ قرارداد.

۳-۹- عدم اجراء تمام یا قسمتی از موارد قرارداد در موعد پیش بینی شده.

۴-۹- تأخیر در اجرای کار بطوری که دلالت بر عدم صلاحیت مالی و فنی و یا سوء نیت پیمانکار بنماید.

۵-۹- غیبت بدون اجازه پیمانکار و یا تعطیل کردن کار بدون کسب اجازه کتبی از کارفرما.

تبصره- در کلیه موارد مذکور تشخیص و نظر کارفرما ملاک عمل بوده و قاطعیت دارد.

ماده ۱۰- دوره تضمین قرارداد

مدت دوره تضمین قرارداد پس از اتمام کار که به تأیید کارفرما و دستگاه نظارت رسیده، دوبرابر مدت زمان قرارداد می باشد در صورت بلانقص بودن کار انجام شده. مبلغ ده درصد حسن انجام کار و سپرده حسن انجام تعهدات با تقاضای پیمانکار به ایشان مسترد می گردد.

ماده ۱۱– این قرارداد در ده ماده و هفت تبصره و در چهار نسخه تهیه و تنظیم شده که هر نسخه حکم واحد را دارا و قابل اعتبار می باشد.

امضاء کارفرما                                                       امضاء پیمانکار

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *